Respire Tree / Tree of Life / Jennifer Tee

Naar aanleiding van de Sonsbeek tentoonstelling 2020-2024 en gecureerd door Bonaventure Ndikung ben ik gaan samenwerken met kunstenares Jennifer Tee. Voor deze tentoonstelling hebben we een werk gemaakt dat Respire Tree oftewel; Tree of Life heet en geheel gemaakt door ambachtelijk gebakken stenen en met vele daarvan bestempeld met een bladmotief. Dit werk is geinstalleerd in het Sonsbeekpark nabij de waterval. Deze gestempelde bladmotieven zijn weer geinspireerd op de bladeren van verschillen soorten bomen die in het Sonsbeekpark staan.

Dit werkconcept wordt momenteel omgezet naar een speciale versie voor de stad Arnhem die het werk gaat aankopen en plaatsen op de site specifieke locatie “Onderlangs” gelegen onder het nieuwe Museum Arnhem en wat onderdeel wordt van de wandelroute van de beeldentuin die straks van boven (museum Arnhem) naar beneden gaat lopen (Onderlangs) en waar een aansluiting komt met Artez en een theepot van Klaas Gubbels.  De Proefstrook van dit toekomstige werk in gelegd in 2022 en de definitieve versie zal worden geplaatst in het voorjaar van 2023.