Biennale Gelderland

Geininteerd door Museum Arnhem & Museum Het Valkhof te Nijmegen. Uitvoeringsjaar midden november 2022 tot en met midden januari 2023. Locaties; de steden Arnhem en Nijmegen en met zowel binnen- als buiten locaties.
Thema; Titel; “Het recht op de Stad”

Gebaseerd op de na oorlogse wederopbouw architectuur en specifiek gericht op de wijken Presikhaaf (Arnhem) en Hartert/ Dukenburg (Nijmegen) die tot ontwikkeling en bloei kwamen in de 50 en 60 stiger jaren. Het modernisme viert hoogtij maar wat is er nog over van deze utopie anno 2022?
Deelnemende kunstenaars / groepen / initiatieven; SMET / Sarjon Azouz / Lado Darkhelidze / Tabea Nixdorff / Erik Tlaseca / VitorĀ  Yuliev / Sema Bekovic / Team Jongeren curatoren Presikhaaf en nog vele anderen die pas rond september 2022 bekend gemaakt gaan worden. Seminars, radio programma’s, tentoonstellingen, interactive discussie groepen, filmvertoningen & symposia.